Kuvapäivitys: Toisen kerroksen elementtien asennus

Tässäpä kuvapläjäys toisen kerroksen elementtien asennuksesta. 

Eteläseinusta koostuu kahdesta isosta elementistä, viimeisimpänä olohuoneen ikkunaseinä on laitettu paikalleen.

Sivuseiniä on laitettu paikoilleen. Tässä näkyy hyvin kuinka elementit kiinnitetään ensin paikalleen tönäreillä, ne ruuvataan kiinni toisesta päästä onteloon ja toisesta päästä elementtiin. Elementissä on tätä tarkoitusta varten erilliset paikat näille tönäreiden kiinnikkeille.

Ilmojen halki käy elementin tie…

Omalle anturalleen lasketaan tässä autokatoksen yksi seinäelementti, joka on kaksi kerrosta korkea. Korkean elementin ja talon välistä tulee myöhemmin kulkemaan portaikko.

Yläkerta hahmottuu! Maisemat ikkunasta ovat juuri sitä ja vielä enemmän, kuin uskalsimme toivoa. Luonto tulee sisään. Etualalla on siis ikkuna-aukkojen reunustama pääovi. Siitä kulkeminen tässä vaiheessa vaatii vielä tikapuiden käyttöä –  etupihalta kun puuttuvat vielä täytöt. Samasta syystä koko talo sojottaa korkeuksiin, tilanne tasaantuu pihan muotoilujen myötä.

Viimeinen yläkerran seinä tulee nätisti paikoilleen ammattitaitoisten asentajien toimesta. Asennusporukka ja nosturi tulivat elementtitoimittajan, Laukaan Betonin, toimesta. Itse rakentaja saa näissä vaiheissa huokaista ja katsoa vierestä.

Sisäporras matkalla omalle paikalleen.