Missä sitä ollaan oltu…

Viime viikkoina linjalaserin laulu on tullut tutuksi. Tässä vielä etsitään oikeaa korkoa.
 

Valmista! Kaivuri läksi toisille työmaille. Heti sen jälkeen huomasimme, että yhdestä paikasta pitää lapioida soraa semmoinen puoli metriä kertaa puolitoista metriä kokoinen kakku. Siinähän meni tuntikausia. Isorakeinen murske on tosi kivaa lapioitavaa…

  

Työkaluja

Lapsen päivä raksamontulla

Kivet odottavat reunatäyttöjä, ja puutarhaankin jokunen on säästetty koristeeksi.

 

Sitten saapui lähetys! Ja totta tosiaan tämä on mainio tuote. Itkuhan siinä olisi päässyt, jos olisimme lähteneet anturamuotteja rakentamaan.

 















Tassutus käynnissä.

2 vastausta artikkeliin ”Missä sitä ollaan oltu…

  1. Hei Vili, emme kyselleet tarjouksia vaan tartuimme toimeen ihan itse. Rakentamis- ja remontoimisvietti on jonkinainen sukuvika. Perustuksia on valettu sille jä tälle ja tuolle ennenkin, mutta taloa emme ole itse ennen rakentaneet. Kesämökin kyllä. Nuo Lammi-tassut ovat mielestäni huokeita, ja tosiaan jos ajattelee mikä vaiva olisi väsätä anturamuotit puutavarasta… Eikä siinä vielä kaikki, ne pitää purkaakin. Tosin muottien asettelua edeltävässä työvaihteessa olisi varmaankin säästynyt aikaa ja ehkä sitä kautta rahaakin, jos olisi ollut ammattimainen porukka tekemässä. Meinaan että naapuritontilla rakennusliikkeen porukka selviytyi varsin jouhevasti vastaavasta urakasta. Mutta suoraan sanottuna ei meille tullut mieleenkään ostaa tätä työvaihetta. Betonin ja betonituotteet saamme elementtitoimittajaltamme 38% alennuksella listahinnasta.

    Lammi-tassut maksoivat meillä n. 2150 Euroa, ja harjateräksiä näköjään 600 Eurolla. Lisäksi kuluja tulee koneiden vuokrasta (täryt, linjalaserin vuokra, vuokraamojen hinnoissa on eroja) ja kaivinkoneen ajasta kun pohjaa tasoitetaan. Täyttöön tulevalla sepelillä on oma hintansa myös. Pieni kuluerä tulee siitä että talon paikkaa pitää ehkä mittauttaa kunnan toimesta jotta tulee oikeaan kohtaan, me jouduimme teettämään heillä yhden ylimääräisen käyntikerran joka ei enää kuulunut rakennusluvan hintan. Mutta se nyt oli vain joku satanen tai pari. Tassujen mukana tulevat kaikki työkalut mitä siinä hommassa voi tarvita, niiden paikalleen asentaminen on helpointa kaikesta. Kaivurin tähän asiaan käyttämää aikaa en osaa jyvittää eri hommien kesken kovin luotettavasti, kun siinähän on monenlaista täyttöä, kaivuuta yms. asiaa meneillään samaan aikaan. Ehkä jollain tasaisella peltotontilla voisi helpommin laskea, mitä perustuksen kaivuutyöt maksavat.

    Tällä hetkellä tassut ovat paikallaan mutta valettu ei vielä ole kun meillä ei ole hirmu kiirettä asiassa, seinät tulevat vasta kesäkuun lopussa.

  2. Teettekö omalla porukalla anturat? Tuliko kyseltyä tarjouksia anturoiden teosta ja jos tuli niin millaista hintahaitaria saitte, jos sopii kysyä? 🙂 Itse kun mietin tulevaisuuden hommia, niin tuossa voisi olla homma jonka tekisin itse. Saisi vähän arviota millaisen säästön voisi tehdä.

Kommentointi on suljettu.