Ovia ja sävyjä

Jänkä

Tässä vaiheessa pitäisi kai olla ihan selvät speksit siitä, minkälaisen ulko-oven sitä taloonsa voisi haluta. Mutta kun ei. En ole nähnyt yhtäkään ovea josta voisin täysin rinnoin riemastua. 

Meille tulee oven molemmin puolin ikkunat. Siksipä ovi voisi mielestäni olla umpinainen, tai sitten siinä olisi vain pieni ikkuna enemmänkin ulkonäön vuoksi kuin ulos kurkistelun takia. Oven vieressä olevat ikkunat ovat oven korkuisia ja niihin ajattelin laittaa sitten pystylamellit jotta ne ikkunat saapi näin ollen myös umpinaisiksi. Meillä nimittäin tulee kulkemaan ihan jokapäiväistä, -iltaista ja -öistä liikennettä ulko-oven editse, siitä vierestä kun lähtevät portaat alakertaan. 

Täytyykin kysyä ikkunavalmistajalta noista lamellien väreistä, olin jo ehtinyt innostua mustista lamelleista kunnes luin jostain, että nykyikkunoihin ei saa mustia verhoja valmistajien ohjeen mukaan asentaa koska ne nostavat liikaa ikkunan pinnan lämpötilaa ja tätä kautta syntyy mahdollisuus että ikkuna särkyy. *narf* Mutta jos edes pohjoisseinälle..? 

Ovivalmistajista otetaan mieluusti vinkkejä vastaan. Kaikki tuntuvat myyvän Kaskipuuta. Sitten on jotain rautakauppa-malleja, jotka luvalla sanoen näyttävät olevan aika perusankeaa settiä. Mutta Kaskipuun mallistosta suosikkeja: