Kuulumisia

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Nyt Betonian raksalle pääsee kurkistamaan myös Bloglovinin kautta. Tervetuloa! Tähän asti blogilla on ollut melkein 7000 näyttökertaa. Mukavaa saada jakaa tämä raksaproggis kanssanne! Me raksabloggaajat taidamme olla vähän hiljaista väkeä, huonoja kommentoimaan toistemme blogeja verrattuna nyt vaikka moniin muihin blogiaihepiireihin joissa on piiitkiä listoja seuraajia ja kommentteja. No ehkäpä se hieman johtuu siitä että ajasta on pulaa, vuorokaudessa kun on vain 24 tuntia niin toisten raksailijoiden blogeja kommentoidaan vain silloin kun tosissaan on tarvetta ja halua. Monet hyvinkin suositut rakentamisblogit eivät sinänsä näytä sitä ulospäin, seuraajien listat ovat aika lyhyitä ja kommenttikentät tyhjiä.

Raksablogit ovat kullanarvoista vertaistukea ja siitä syystä tämän omammekin perustimme. Sekä siksi että jäähän siitä raksa-ajasta itsellekin sitten muisto blogin muodossa!  Mutta tässä välissä on hyvä kiittää kaikkia lukulistani blogeja, joiden parissa on tuntikaupalla tullut aikaa vietettyä. Parhaat puolueettomat vinkit saa toisilta rakentajilta, kun pitää mielessä sen, että olemme kuitenkin kaikki erilaisia. Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Joka tapauksessa sitä ajatustyötäkin omien päätöksien tueksi tarvitaan, ja blogimaailmassa sitä tulee tehtyä samalla viihtyen toinen toistaan mielenkiintoisempien projektien parissa.

Meistä olisi mukavaa jos jättäisit itsestäsi jonkin jäljen käydessäsi, muuallekin kuin kävijälaskuriin. Toiveissa on saada aikaiseksi myös ihan oma sähköpostiosoitekin blogille. Sähköpostiosoitteen luominenhan on tosi vaikeaa tunnetusti… Ehkäpä syksyn pimeinä iltoina saamme aikaan 😉

Tulollaan on kuvapostaus maakellarin asennuksesta, semmoinen laitettiin nimittäin paikalleen viime viikolla! Ja yläkerran kipsilattian valu on myös tulossa dokumentoitavaksi. Puhumattakaan nyt SPU-elementtikaton asennuskuvista, jotka ovat jo muinaista historiaa. Tuntuu, että työt edistyvät nyt niin vauhdilla ettei blogi meinaa millään pysyä perässä.

Tänään poden syysflunssaa, aamupäivä on mennyt niistäen mutta iltapäivästä toivon jaksavani sisustuskorttien kimppuun…

8 vastausta artikkeliin ”Kuulumisia

 1. En voisi enempää allekirjoittaa tämän bloggauksen alkua! 🙂 Blogisi siirtyi välittömästi lukulistalle jo otsikon perusteella. Meillä on työn alla 190 neliöisen betoni-kodin täydellinen remontti. Tsemppiä projektiin, pian mekin saamme alkaa bloggaamaan ihania sisustus-tekstejä. 🙂

  • Hei ja tervetuloa myöskin meidän lukulistalle! Eipä tuo täysremontti paljon uuden rakentamista helpompaa ole, tai siis varmaankin sehän on itse asiassa vaikeampaa kun pitää ensin purkaa vanhat pois. Tsemppiä tsemppiä! =)

 2. Teille on tulossa kaunis koti. Ulkopinta näyttää kauniilta ja onko tosiaan niin, että sitä ei tarvitse käsitellä?

  • Sandwich-elementin koko ulkokuori on valkobetonia, joka on ulkopinnalta käsitelty pesupinnalle. Pesubetonipinta on ehkä tutuin laatoista ja sokkeleista. Siitä on siis ihan mekaanisesti vedellä pesty pois sitä hienoa betonijauhetta valmistusvaiheessa, ja pinnaksi jää karheampi kivipinta. Tuo kivipinnan teko on ihan käsityötä ja siinä pystyy säätelemään minkäkokoista rouhetta sen pinnan halutaan olevan. Eli jääkö pinta sileämmäksi tai karheammaksi siis. Ulkonäköönkin se vaikuttaa jonkin verran kun olen nähnyt niitä pintoja jotka on pesty karheammaksi, ne ovat ihan eri näköisiä kuin vaikka meidän seinä.

   Sitä ei tarvitse enää käsitellä. Julkisivut kadulle ja takapihalle päin tulevat saamaan lautaverhouksen, ja siksi ne ovat ihan tavallista betonia. Tuo valkobetoni on kyllä mielestäni upea näköistä, siinä on lumivalkoisia säihkyviä kiviä ja joukossa jokunen musta kivi siellä täällä. Sitä on tosi vaikea valokuvalla näyttää minkälainen on livenä.

   Ulkokuorielementin pintakäsittelyyn on muitakin mahdollisia vaihtoehtoja, on hiertopintaa ja mitä kaikkia niitä nyt onkaan, sekin riippuu vähän betonitehtaasta mitä mahdollisuuksia on.

 3. Käyn täällä lukemassa aina kun uutta tulee. Näinhän se on, että raksablogeista saa korvaamatonta vertaistukea omaan projektiin.

 4. Valitsitteko SPU -kattoelementin suoraan vai teittekö vertailevaa tutkimusta eri kattorakenteista ja niiden hinnoista?

  • SPU-rakenne oli suunnittelun lähtökohtana alusta asti. Kyllä meillä oli tiedossa että perinteinen tapa olisi ollut paljon halvempi. Toisaalta tämä päätetty ratkaisu antoi suunnittelulle ja toteutukselle tiettyjä mahdollisuuksia. Tuotteena spu-katto on aika mahtava! Hinnasta voisi nupista, kilpailijoita tarvitaan tälle areenalle…
   Meille tapahtui sellainen suunnittelufiba, että jouduimme ostamaan toiselle kattolappeelle passiivikattoelementin vaikka olisimme tyytyneet matalaenergiaan (halvempi, olisi riittänyt meille energiatalouden puolesta). Ja lisälaskua tipahti vielä kattokaltevuudesta johtuvassa muodossa liittyen tiilikatteen asentamiseen. Rakennusvalvonnasta lähtöisin oli tämä moka mutta eivät ne taida laskua maksaa..? Kaavan vaatimus on tiilikate, ja kattokaltevuudeksi on laitettu haarukkaan sellainen kaltevuus johon aluskate ei yksin riitä. Aluskatteeksi on asennettava myös kattohuopa tms. Moni alueemme rakentaja korjasi tämän lennosta kesken rakentamisen, mikä onkin mahdollista perinteisellä kattorakenteella. Mutta betonielementtejä ei oikein pystynyt lähteä muuttamaan sen jälkeen kun ne oli jo tehty ja asennettu. Eli toiselle kattolappeelle tulee nyt sitten se tiilikate ihan vaan kosmeettiseksi koska kaava sitä vaatii. Varsinainen vesikattomateriaali on sen alle asennettava huopa. Huoh. Mitäpä sitä ei maksaisi siitä että saa kaavoittajaa miellyttää.

   Minä en kyllä tajua koko tiilikatteen ideaa kun se ei pidä vettä vaan sen alla oleva aluskate. Ja jos katto on liian jyrkkä niin aluskate yksin ei riitä. Ei tajua ei.

Kommentointi on suljettu.