Takan valinta

Viime viikolla kirjoittelinkin takan valinnan vaikeuksista. Mutta saimmepa puristettua ostopäätöksen kuitenkin! Meillä on tosiaan mökillä Tiilerin takka, ja olemme olleet tosi tyytyväisiä siihen. Niinpä Tiilerin takka tulee taloonkin. 

Valitsimme Tiileriltä Funkis Oliver -takan. Se on tämmöinen:

Kuva: Tiileri

Värin suhteen alkuperäinen ajatuksemme heitti kyllä ihan häränpyllyä. Nimittäin valkoisesta takasta on ollut puhe. Kuitenkin talon fiiliksen todentuessa päivä päivältä enemmän ja sisustusajatuksien tarkentuessa, valitsimmekin väriksi mustan! 

Kuva: Tiileri

Tässä kuvassa oleva takka ei ole Oliver, mutta väri tästä ilmenee. Saman näköisiä kuutioitahan nuo funkkistakat ovat, vähän eri kokoisia vaan. 

Luukkujen väriksi valitsimme ensin tässä alakuvassa olevan rosterin, sitten lennosta vaihdoimme mustanharmaaseen. Nyt kuitenkin vielä mietin että josko tuo rosteri kuitenkin… 

Myöskin luukun ympärillä oleva laatta on mietinnässä, yläkuvassa oleva on Tiilerin mallistosta nimellä hiilikaakeli, ja alakuvassa on musta mosaiikkilaatta. Yhtenä vaihtoehtona on nostaa vaikka lattialaattaa siihen takan pinnalle. Lattiaa ei ole vielä valittu, joten jätetään tuon takan laattakin odottamaan sitä päätöstä. 

Meillä takka tulee tosiaan syvennykseen.

Ja takkaseinälle tulee toinenkin luukku, mistä ladataan saunan kiukaan pesä. Nyt mennään ajatuksella, että käsittelemme ehkä koko tuon seinän samalla pinnoitteella kuin mitä tuossa Tiilerin takassa on. En nyt muista aineen nimeä, mutta sitä saa ihan rautakaupasta. Silloin vaikutelmaksi tulee iso, rouhea takkamuuri. Kääk, täytyykin muuten vielä miettiä sitä Oliverin takkaluukkua siinä mielessä, että minkälaiset luukut ja vehkeet on valitsemassamme Harvian kiukaassa!! Heti tarkistan.

(googlaa googlaa googlaa…)

Kuva: Harvia

  

No niin, näyttäisi siis siltä että tuossa Harvian luukussa on sekä rosteria että mustanharmaata. Eipä tullut siis päätöstä tästä asiasta ihan helposti… Mutta olisikohan se kuitekin tuo rosteri, sittenkin… Mitä mieltä asiasta ollaan siellä lukija-osastolla?

Takkahuoneemme on alakerrassa, ja siinä on kahdella seinällä todella isosti ikkunapintaa. Joten se kestää oikein hyvin sen mustan seinän. Tummalla seinällä saadaan tuotua huoneeseen tunnelmaa ja rentoutta, vähän dramaattisuutta ja kontrastia. Verrokkina sitten yläkerran olohuone, johon tulee hyvin vaaleita pintoja. Tai verrokkina varmaankin lähes koko talo, meille tulee selkeitä pintoja ja valkoisia seiniä. Tehostetapetteja, shokkivärejä yms. tulee olemaan turha etsiä meiltä. En sano etten tykkäisi semmoisista, tykkään, ja ihailen niitä muiden kodeissa. Tähän taloon on haettu inspiraatiota maisemasta ja ympäröivästä luonnosta, ja liian suuret ja värikkäät eleet eivät käy sen ajatuksen kanssa yhteen. Olen jo nyt joutunut monista rakastamistani ja haaveilemistani esineistä luopumaan mielessäni, koska olen nähnyt miten eleetöntä lähestymistapaa tämä talo vaatii.

Jos musta pinta takassa ja seinässä joskus kyllästyttää, niin tämän pinnoitteen voi maalata ihan minkä väriseksi ikinä haluaa. Pinnoite on mattamusta, joskus ihailin kiiltävän mustia kaakelitakkoja ja kiiltävällä mustalla kivellä pinnoitettuja. Mutta kuten edellisessä kappaleessa kirjoitin, tämän talon olemukseen ei sovi liian suureellinen blingbling. Kuten nyt vaikka kiiltävä takka, joka huutomerkkinä vetää huomion itseensä.