Saunan sisustuspohdintaa

Saunan sisustuksen suunnittelu on ajankohtaista juuri nyt. Helpointa asiassa oli kiuas, joka on valittu ja tilattu jo ajat sitten. Kiuas on takkahuoneen puolelta ladattava Legend 240 Duo. Se onkin tänään haettu rautakaupasta raksalle. Kiuas ja 200 kg kiviä! Luulisi noista irtoavan hyvät löylyt! Mikään pikalämmitteinen saunahan tuo ei ole, mutta jos on kiire niin sitten siirretään saunominen seuraavaan iltaan. Kiukaan valinnassa tuli nyt sitten siis tämmöinen trendikäs kivikasa valittua, vaikka alunperin ajattelimme että laitetaan joku ihan perusperus. Siitä sitten mentiin Harvia Green Flame-kiukaan kautta tähän kivikasaan, sillä Green Flamen hinta on hurja. Samalla rahalla saa tämän. Totuushan on, että iso kivikasa varaa hyvät löylyt, ja luultavasti sen takia nämä eivät jää hetken trendiksi. 

kuva: Harvia
Lattiamateriaalikin on selvä pyy, saunan lattiaksi tulee Tulikivi classic kymppilaattaa. Tulikivelle lähti tänään tilaus.
Tämä materiaali valittiin ensi sijassa mukavuus- ja käytännöllisyyssyistä. Vuolukivi varaa lämpöä hyvin, se ei ole märkänäkään liukas, ja kyllähän luonnonkivi on aina luonnonkivi. Värikin sopii talomme sisustusmaailmaan erinomaisesti.

kuva: Tulikivi

Saunan sisustuksessa olemme minimalisteja, meitä eivät miellytä kuituvalot, eivät ritilät, eivät pyöristetyt reunat, eivät valaistut löylykulhot ym. härvelit. Paikalliselta yritykseltä löytyvistä malleista silmää miellyttää tyyliltään eniten entinen perinteikäs Kartano-malli, joka nykyään kai kulkee nimellä Scala.  

Kuva: Harvia
Tästä on saatavilla tuota yläkuvassa olevaa perinteistä mallia, jossa ylälauteet muodostuvat irrallisista penkeistä. Sitten samaa tyyliä on asteen verran modernisoitu ja lopputulos on tämä:


kuva: Harvia

Kuva: Harvia

(En käsitä miksi näitä tyttöjä pitää kuvissa istuttaa lauteille, mutta niin vaan monilla laudevalmistajilla mainoskuvissa näin on…)Kauniimmat mainoskuvat ovat kilpailevalla firmalla, mutta tuote taitaa olla sinänsä aika lailla samanlainen. Helolla tuotteen nimi on Arkk Line. Tietysti sitä mielellään ostaisi paikalliselta firmalta, kun tässä kerran tätä elvytystä nyt tehdään omalta osaltamme 😉

Kuvat: Helo

Noista Kartanon simppeleimmistä lauteista mietin lähinnä sitä, että ovatko ne liian pienet? Kapeat? 

Meidän saunan malli on sellainen, että pesuhuoneesta tullaan saunaan sisään ja siitä molemmin puolin tulee laudetta. Kiuas on takaseinällä. Emme halua sellaista isoa, kiinteää alalaudetasoa, joka peittäisi kiukaan taakseen. Semmoinen on kyllä noissa joissakin laittamissani kuvissa, mutta kuvat ovat inspiraatiota varten ja yksityiskohdat hiotaan mielen mukaisiksi. 

Vielä lisää inspiraatiota tähän loppuun:

Kuva. Rautia.fi

Shanghain maailmannäyttelyssä Kirnu-paviljongissa oli tällainen hieno sauna! 

Kuva: spu.fi

2 vastausta artikkeliin ”Saunan sisustuspohdintaa

    • Totta! Olinkin unohtanut koko Sunsaunan. Heitäkin nyt lähestytty sekavalla selostuksella ja tarjouspyynnöllä, itse asiassa ehtivät heti ensimmäisenä jo soittamaan takaisinkin päin.

Kommentointi on suljettu.