Edistystä, edistystä… mutta paljon on vielä tehtävää.

Saunan sisustus on saatu ideoitua niin hyvin kasaan, että Petri uskalsi muurata kiukaan ja lauteen väliin tulevan muurin. 

Vuolukivilaatat ovat niin kauniita, että niiden kuvioihin voisi vain uppoutua koko päiväksi. Samalla täytyy sanoa, että jos tästä blogin kirjoituksesta jotain hyötyä on ollut, niin olen oppinut käyttämään kameran säätöjä paremmin kuin ennen! Syksypimeä raksa on aika haastava valokuvauskohde, joten kyllä tässä kehittymisen varaa kuitenkin yhä on. (Kamerana on Canon 550D)

Yläkerran ison tilan levytys jatkuu, on siinä hommaa kerrakseen, ja hommahan ei lopu siihen vaan levyt pitää vielä tasoitellakin… Alan todella ymmärtää, miksi aika monet päätyvät laittamaan kattoon paneelia. Ensinnäkin nuo kipsilevyt ovat kalliimpia kuin paneelit, ja sitten vielä työkustannus ja aika päälle. Paneelithan olisi napsauteltu paikoilleen jo ajat sitten. No, seuraavassa kuvassa joku erityis-levyhissi, jolla timpurimme Tuomo ja Rolle ovat tätä työtä tehneet. 

Muurari teki eilen vajaan päivän duunia Funkis Oliverimme kimpussa ja lopputulos oli sitten tämä: 

Takkatoimituksessa oli kaksi lavallista erilaisia tiiliä, ja nyt näyttää siltä että siinä on ehkä kahden takan tiilet? Tai ainakin melkein kahden takan. Siis extra-tavaraa kuulemma aivan hirveän paljon. No, katsotaan miten paljon niitä jää, ja mietitään sitten että tuleeko niistä grillikatoksen tulisija tai kukkapenkkien reunoja, vai onko niitä niin törkeän paljon että asiasta on aiheellista ilmoitella myyjälle. Tosin tämä on muurarimme eka Oliver, joten voihan olla mahdollista että tästä tuleekin pikkuinen Oliver, hahhah.  No toivottavasti ei…

3 vastausta artikkeliin ”Edistystä, edistystä… mutta paljon on vielä tehtävää.

  1. Kipsilevy on tosiaan paljon edullisempaa kuin paneeli. Meidän urakoitsija olisi laittanut kipsilevyä, mutta vastaava sanoi, että kipsilevy murtuu helposti, jos sen päällä on vähänkään painoa. Emme siksi uskallakaan laittaa kipsilevyä yläkerran kattoon. Alakertaan sitä tulee, kun välipohja on ontelolaattaa. Hintaero tulee olemaan viisinkertainen (siis paneeli tuon verran kalliimpaa).

  2. ”Ensinnäkin nuo kipsilevyt ovat kalliimpia kuin paneelit”
    Oikeasti?

    • Jaa, no, voihan se olla että en ole aina oikeassa, joten esimerkiksi tässä asiassa saatan olla väärässä. Onhan niitä katto- ja sisustuspaneelejakin kauhean monen hintaisia. Mutta miestyötunteja kaikkinensa kuluu ennenkuin valmista pintaa saadaan.

Kommentointi on suljettu.