Talven ihmemaa

Talvi ja lumi on täällä, tänään myös aika lailla paukkuva pakkanen. Tosin enpä usko, että tämä aamulla alle parinkymmenen vajonnut lämpötila voisi poskea sen enempää puraista kuin viime perjantain ilkeä itätuuli. Se oli kylmää! 

Saimme ennen lumen tuloa raksan pihan siivoiltua ylimääräisistä kalikoista ja naulaisista lankuista. Saas nähdä paljastuuko maa vielä, vai onkohan tämä pysyvä lumipeite. Nyt on ihanaa nauttia auringonpaisteesta ja valkeasta maailmasta. Käytännöllisenä ihmisenä iloitsen myös kuran ja pyykinpesun vähenemisestä lapsiperheen arjessa.

Materiaalitilauksissa ollaan päästy pintamatskuihin asti, jee! Laatta- ja parkettitarjous on käsissä ja tilaus lähdössä ihan pian. Laatoittaja on kai tullut jo tänään ensivisiitille raksalle tekemään valmistelu- ja pohjustustöitä. Luultavasti häneltä löytyy se sertifikaattikin, mikä nykyään kuulemma vaaditaan jotta saa levittää noita kosteussulkuja yms. mömmöjä kylppärin seinään.

(Kohta varmaan tarvitsee sertifikaatin jotta saa pitää vasaraa kädessä.) 

Lumen ja pakkasen keskellä viime viikonloppuna lämmiteltiin kynttilän valossa ja maisteltiin naapurimaan lahjaa, Blossaa, mitä ilokseni saa myös melkein alkoholittomana versiona ihan marketin hyllystä. Olen glöginjuojana hevijuuseri, joten pakko pysytellä alkoholittomissa versioissa tai iskee joulunaluksina rappio. Bonuksena näissä on kauniit jouluiset pullot, vihreä ja punainen. Niin nätit. Tekisi mieli säästää ne, mutta jaksanko laittaa muuttokuormaan tyhjiä glogipulloja…