Kodinkoneita

Nyt on jo mukavaa fiilistellä ihan näillä loppusuoran asioilla. Tosielämässä ei olla ihan tässä vielä… Mutta nämä Siemensin koneet on meille ollut jo ostettuna useita kuukausia, messuostoksena tarttuivat ”mukaan” hyvissä ajoin. Keittiökalusteiden toimitus on sovittu helmikuun alkupuolelle ja silloin näitäkin sitten laitetaan paikoilleen.

Suunnitteluvaiheessa sitä oli tosi mukavaa haaveilla kaikenlaisesta, kuten että kodinkoneet ovat sitten Mieleä. No, vaaleanpunaiset silmälasit tippuivat silmiltä Mielen messuosastolla. Hinnat ovat hurjia, olkoonkin että uskon kyllä täysin siihen että ne olisivat pitkäikäisempiä ja laadukkaampia. Mutta Siemensistä on meillä myös hyviä kokemuksia. Ja vaikka ei Mielestä kaupoille lähdettykään, niin ovat nämä nyt paljon paljon hienompia keittiökoneita kuin mitä meillä ikinä on ollut! Mm. ensimmäinen induktiotasomme ikinä. Pyrolyysiuuni. Rajaton keittoalue. Ja niin edelleen, hienouksia kerrakseen! Muutan ehkä asumaan keittiöön. Ai niin, asun siellä jo aika paljon, kolmen nälkäisen pojan äiti kun olen… Mutta sitä suuremmalla syyllä kai on hyvä panostaa työvälineistön laatuun… 

Alun perin teimme koneista kaupat Veikon Koneen kanssa, mutta tässä välissä Veikon liiketoiminta siirtyi yrityskaupassa Expertille. Expertin kanssa tässä onkin viime aikoina joutunut olemaan tekemisissä, sillä yllättäen vuodenvaihteen molemmin puolin aloin saada puheluita kuorma-autoilijoilta. Olisi kylmiöpakastin. Pesukone. Liesituuletin. Kä-KÄÄKKK! Siis täysin keskeneräiseen tilanteeseen. Siinä piti sitten löytää masiinoille väliaikainen sijoituspaikka, onneksi ne saatiin varastoitua Jyväskylän Expertin varastoon. Hetkeksi kihosi hiki otsalle, kun ajattelin meidän keskeneräistä raksaa ja siellä laatikkokaupalla kodinkoneita pyörimässä.  

Tiskari, kriteerinä oli että aterimille oma taso. (Tänne motivaatiokämppään ostin markkinoiden halvimman – 200 Euroa – Boschin koneen ja sekin pesee oikein hyvin ja on varsin hiljainenkin! Siihen verrattuna tuntuu vähän hassulta maksaa moninkertainen hinta.Tuossa halppiskoneessa on paljon muoviosia ja siitä kai sen edullisuus tulee. Kokoonsa ja oletuspainoon nähden se oli epätodellisen kevyt paketti, jaksoin nostaa sen yksin.)

SN46T594SK

Induktiotaso ja uuni: 

 EH675MN11E

 HB73G4540S

 Mikroaaltouuniksi valittiin muiden koneiden ulkonäköön sopiva ja hinnaltaan matalampaa keskitasoa oleva, kun ei meillä ole minkään maailman tarvetta aivan ihmeellisille ominaisuuksille siinä mikrossa. Kaurapuuron keitto ja ruoka-annoksien lämmitys on riittävä taso. Mielettömän kalliita ja ihmeellisiä mikroaaltouunejakin muuten on olemassa! Tämäkin on ihan hurjan hieno, siinä esim. ei ole sitä tavallista pyörivää alustaa vaan se mikroaaltoja lähettävä osa pyörii mikron sisällä! Nerokasta!

 HF25M2R2

Luksusta, kahvikone! Moccamasteri työnnetään komeroon ja otetaan esiin vain suuria volyymeja vaativissa kahvinkeittohommissa. Tästä olimme yksimielisiä, ansaitsemme tämän sen melko suolaisesta hinnasta huolimatta. Kelpaa keitellä aamukahveja. (Mitään elinkaarikustannuksia kahvinkeitolle ei lasketa. Olkaapas hiljaa siellä. Kahvi on pyhä asia.)

 TK76K573

Jääkaappi-pakastimen virkaa toimittamaan on tulossa rosteripintainen Festivo-kylmiö. Lisäksi arkkupakastin laitetaan alakerran askarteluhuoneen nurkkaan.

 

Kerrankin pitäisi olla riittävästi tilaa jääkaapissa. Messutarjouksena saimme kylmiöön jääpalakoneenkin edullisesti, ja Petrihän on aina haaveillut semmoisesta joten nyt kohta meillä on! Messutarjouksena Festivoon tuli myös lasihyllyt ja joku ihmeen juureslaatikko. Sinänsä erittäin hassua, että jossain näin kalliissa vempeleessä voi olla normaalisti vakiona ritilähyllyt! Ja vihanneslaatikkokin pitäisi ostaa erikseen! Nöy!


Oma unelmani toteutuu liesituulettimessa, olen aina halunnut tämän siitä lähtien kun ensimmäistä kertaa silmäni kohtasivat siitä kuvan. Tämä lasinen upeus silittää jotain sielussani. Ihana Elica Om. Se on vaan niin kaunis. Elicalla on muitakin todella hienoja liesituulettimia. www.elica.fi

 

5 vastausta artikkeliin ”Kodinkoneita

 1. Hyviä valintoja :). Meillä ainakin osa varmaan ihan samoja. Eli uunin pyrolyysi on ihana,vaikka varmaan kuluttaa sähköä, mutta säästää hermoja. Tuo induktiotason iso alue on myös kätevä isoilla pannuilla. Meillä jäkaappi ja pakastin ovat myös Siemensiä ja niissä oleva Easy clean pinta on tosi hyvä. Paljon vähemmän jälkiä kuin tavallisella rosteripinnalla ja jäljet helppoja puhdistaa niin, että on oikeasti siisti. Liesituulettimena meillä on perinteisempi Savon saarekemalli ja se on tavallista rosteria ja todella hankala saada pyhjettyä niin, että jäisi tasaisen värikseksi. Mutta onneksi pahin on aina tuolla päällä, joka ei jää näkyville. Kahvikone näyttää tosi hienolta, sellaista itsekin ehkä nyt harkitsisi.
  Hyvä siis tulee!

  • Pyrolyysin hinta oli muistaakseni 160 Euroa verrattuna samanlaiseen ilman sitä ominaisuutta olevaan. Voipi siinä jokunen vuosi mennä että hinta tulee haukuttua verrattuna uunin puhdistusaineisiin, mutta ne hermot, ne hermot… Ja veikkaanpa että pysyy uunikin puhtaampana. Jos ajatellaan puhdistuskerralle hinnaksi yksi euro, niin kahden kerran vuosivauhdilla jo 80 vuodessa ollaan pääsemässä plussan puolelle. Jos puhdistusintoa riittää, niin jo aiemmin =D
   Minä olisin halunnut keittiööni myös höyryuunin, mutta se jäi nyt hankkimatta osin siksi että sille ei olisi oikein ollut tilaa, ja isoilta osin siksi että olisihan sille tullut hintaa. Höyryuuni olisi varmasti todella ihana.

 2. Hih, onpas teillä samalla tavalla mennyt nuo kodinkonejutut kuin meillä. Mielestä mekin haaveilimme, sillä nykyinen Mielen astianpesukone on ollut ihana. Se lähtee mukaan, mutta muut koneet hankimme messuilta – juu Veikon Koneelta Siemensiä. Olisikohan meille tulossa tuo sama liesi ja uusi. Myös kylmälaitteet tulevat Siemensiltä. Liesituulettimeen päätin minäkin panostaa ja kattoon integroitu Savo asennetaan lähiviikkoina.

  • Veikon koneen/Expertin myyjämme Kim kertoi, että Gaggenau-merkiltä löytyy ihmeteltäväksi tuo Siemens-ryhmän ”testilaboratorio” jossa tuotetaan niitä tulevaisuuden koneita ja innovaatioita. http://www.gaggenau.com -sivuilla kelpaa käydä ihastelemassa upeuksia! Jos ovat laitteet futuristisia, niin samoin ovat niiden hinnat. Joten tyydyn ihailemaan kuvia. Ja ajattelemaan, että kun on seuraavan keittiöremontin aika, niin tuollaisia koneita saa varmaankin jollain ihan tavallisella merkillä ja tavallisella hinnalla…
   Nämä meille tulevat koneet ovat ihan noita ison volyymin Siemensin messutarjouslaitteita, joten aivan varmasti niitä on monella muullakin samanlaisia niin blogistaniassa kuin meidän mäelläkin!
   Koneet ovat tosiaan paikallisen Expertin varastossa nyt, mutta kylkiäisenä tulevasta kattilapaketista tuli jo yksi lähetys. Talon eka astia on siis jo odottamassa käyttöönottoa =)

  • Ai te saitte sen kattilapaketin. Meille ei riittänyt, vaikka ostaessa luvattiin. Tuo Kim oli meilläkin myyjänä.

Kommentointi on suljettu.