Lopputohinaa

Maanantaina on käyttöönottotarkastus! Sitä varten tehdyt sähkötöiden lopputarkastus-pöytäkirjat tehtiin eilen, joka ikinen pistorasiakin piti koeponnistaa eli mitata niistä jännitteet ja merkitä sähkösuunnitelma-karttaan.

Ilmastointikone on myös käynnissä ja ilmastoinnin tarkistusmittaukset parhaillaankin meneillään. Tähän viikkoon on omaa jännitystään antanut meidän Ilpon murtunut  kylkiluu, Ilpo oli kaatunut kotipihallaan viime viikonloppuna. Meidän suvussa ollaan pioneerihenkisiä ja ajatellaan että jos kylkeen sattuisi kotona saikkarillakin ollessa, niin voi siihen sattua töitä tehdessäkin. Eli hatunnostot Ilpolle! (Tässä nyt puhutaan veljessarjasta jotka ovat sen verran rautaisia tyyppejä, että perässä tulevat sukupolvet voivat vain ihailla. Yksi murtunut kylkiluu ei ennenkään ole hidastanut ketään näistä. Kipsatusta jalasta vedetään naulat itse tongeilla pois, ja puista pudotaan moottorisahan kanssa, jne. Tiedättehän nämä raivaajasukupolven vesat.)

Näin rakentamisproggiksen loppuvaiheessa on todellakin yllättänyt lopun hitaus. Vaikka ei kai sen pitänyt yllättää, kyllähän se oli tiedossa. Silti ainakin isännälle on aiheuttanut ristiriitaisia fiiliksiä mm. se, että kuinka kauan voi mennä johonkin ikkunalistojen tekoon. Ja että 4,5 metriä korkealla olevien pikkuikkunoiden listojen tekoon voi mennä vieläkin kauemmin. =)

Muutto uuteen kotiin lähestyy, ja kyllähän se tuntuu mahtavalta, siitä ei pääse mihinkään. Toisaalta fiilis on nyt aika väsynyt, ja tietäähän sen että tässä on aika rankka viikko vielä edessä. 

Loppuun kuvia, tilanteen päivittäminen tänne blogiin on vähän jäänyt… 

Keittiösaarekkeen takaseinä on verhottu lasitiilillä.
Tässä vähän isommassa mittakaavassa. Saareke on 150cm korkea.
Saarekkeen kaluste-puoli.
Porraskaide on lasia, terästä ja kuultomustaksi petsattua puuta.
Takkahuone

Kodinhoitohuone, vielä ovia vailla.
Kodarin saarekkeessa on nyt jo oikeasti taso vaaleaa puuta. Tästä vielä puuttuu, samoin ovet ovat jo paikallaan.

Saunan pukuhuone. Paneeli on tervaleppää. Ovien pinnassa on vielä suojakalvot.

Pukuhuonetta, Ikean ostoksiakin siellä jo paikoillaan. Lasiovi vie pesuhuoneeseen.
Tällaiset kattoluukut meillä on kahdessa makuuhuoneessa. Ylhäällä varastot.

 Nyt täytyy lopettaa tämä bloggerissa roikkuminen ja ruveta touhuun, väliaikaiskämpän kasaan pakkaaminen on pahasti vaiheessa vielä… Sanotaan nyt että aloitettu kuitenkin.
 

 

6 vastausta artikkeliin ”Lopputohinaa

    • Kiitos, ja teillä tullaan vain vähän perässä. Ehkä eniten odotan uuden keittiön käyttöönottoa. Ja saunan.

    • Kiitos, tsemppiä tarvitaan! Tosin väsymyksen keskeltä nousee jo aika iso into uudesta kodista. Lapsetkin jo kutsuvat uutta taloa kodiksi ja tätä väliaikaiskämppää varastoksi 😉 Jaksaahan sitä siis, kun palkinto on niin mieleinen.

  1. Hienolta näyttää!
    Meillä on käyttöönottokatselmus torstaina ja kovasti jännätään meneekö läpi. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus muuttaa – taloon vai mun vanhemmille, sitä ei tiedä. En ole vielä edes aloittanut pakkaamista ja meillä on kuitenkin tässä 100m2 ja viiden vuoden tavarakertymät. Otinkin ensi viikon pakkausvapaata töistä.

Kommentointi on suljettu.