Rakennusvalvontaa vielä tarvitaan,

nimittäin ei mennyt ihan vielä meidän raksa läpi käyttöönottotarkastuksesta. LVI-asioita halusivat vielä tarkastella, ihan hassuksi menee koska me joudumme nyt luultavasti ostamaan työpanosta alkuperäiseltä lvi-suunnitelman tekijältä, joka ei sittemmin ole kertaakaan käynytkään meidän raksalla. 

Tuntuu että aina kun rakennusvalvonta avaa sanaisen arkkunsa niin rakentajalta menee satasia kankkulan kaivoon. Täysin turha tarkastus tulossa. Meidän lvi-töissä ei ole mitään vikaa. 

Pänniihän tämä… Mutta se kaupungin lvi-insinööri on nyt sitten tilattu käymään läpi meidän lvi-suunnitelma, tai jotain sellaista. Puhelinkonsultaationa tuolta lvi-suunnitelman tekijältä ei kuulemma käy. Pitää tulla paikalle. Terveen järjen käyttö olisikin varmasti ohjesäännössä kiellettyä. (Meidän lvi-töiden toteuttaja ja alkuperäistä suunnitelmaa paremmaksi rukannut ihminen on kaksi viikkoa etelänlomalla, joten hän ei voi olla paikalla konsultoimassa.)

Vähänpäs meinaa nyt ärsyttää mutta ei anneta sille valtaa.

Myöskin Saunalahti muisti meitä tänään jollain aivan järjettömällä laskulla valokuidusta! Valokuitu kun on maksettu ja nyt pätkäisivät jollain tonnien lisälaskulla. Lisäksi kirjeessä oli mainittu, että kuukausimaksu on tästä lähtien jotain tonnin luokkaa. Ehkei nyt kuitenkaan. 

Toki on ilmiselvää että tässä on takana virhe, mutta tässä vaiheessa sitä alkaa jo uskoa kaiken mitä postilaatikosta tungetaan nimellä lasku. Jos joku sanoo että jonkin asian hinta on kymppejä, niin sitä heti kysyy että ai kymmeniä tuhansia. 

Minusta on kyllä ihanaa, että raha-asiat pikku hiljaa siirtyvät sellaisiin sfääreihin joita voi käsittää. Leipä kaksi euroa, villapaita neljäkymppiä, omenapussi kolme euroa. Miten ihanan rauhoittavaa. Tavallista tylsää arkea, jossa ei näyttäydy viisinumeroisia laskuja laisinkaan. 

Tänään ja huomenna vietän iltani raksalla siivoten, torstaina alamme liikuttelemaan tavaraa ja tekemään muuttoa. Milloin sitten oikeasti muutamme, vai muutammeko ensin ihan vaan leikisti ja luvan saatua oikeesti..? Saas nähdä. 

5 vastausta artikkeliin ”Rakennusvalvontaa vielä tarvitaan,

 1. No teilläpä on huonoa karmaa. On ollut mielenkiintoista seurata teidän blogia, kun suunnilleen samoilla aikatauluilla ollaan menty. Mekin haettiin tuolta teidän alueelta ”silloin aikoinaan” tonttia, mutta ei saatu.

  Mulle jäi vähän epäselväksi, että teilläkö ei siis LVI-katselmusta oltu vielä suoritettu (aloituskokouksen lisäksi) ennen käyttöönottokatselmusta? Meillä se oli pari päivää ennen käyttöönottokatselmusta, itse käyttöönottokatselmus oli viime torstaina.

  Eikä se tästä helpota. Juuri kun henkäiset helpotuksesta, että raksailu on ohi, tulee muuttostressi, vanhan kämpän siivous (joka ei tässä vaiheessa kiinnosta enää ollenkaan). Pahimmillaan käyt töissä, menet töiden jälkeen kuuraamaan vanhaa kämppää ja kun pääset uuteen kotiin, siellä odottaa pahvilaatikot ja ”hallittu” kaaos. Huh.
  Mutta raivolla loppuun asti, kohtahan tulee kevät ja jännityksellä odotan mitä tuolta kinosten alta paljastuukaan 😉 Lumi yllätti rakentajat ja silleen 🙂

 2. Ilmeisesti jossain alkuhässäkässä oli meiltä unohtunut jonkin lvi-kokouksen pitäminen tai jotain tämmöistä, meillä on epäilys että rakennusvalvonta muisti tämän asian vain siksi kun siitä oli mainittu yhdessä vastaavan mestarimme mailissa hiljattain. Jos sitä mainintaa ei olisi ollut niin eivät varmasti olisi huomanneet koko asiaa…
  Mutta no worries, ei tämä nyt mitään suunnitelmia sinänsä muuta, viimeistelyt jatkuvat ihan niinkuin tähänkin asti. Tämä päivä ei vaan ollut oikein hyvän karman päivä. Tarkastus ei mennyt läpi, valokuidusta tuli virheellinen lasku joka indikoi 1800 Euron kuukausimaksua tulevaksi joka kk (jäi pari sydämenlyöntiä välistä ensin), Petri oli peruuttanut auton peräkärryn aisaan ja autoon tuli lommo. Sirkkelikin hajosi kesken listoituksen.
  Huomenna on varmastikin parempi päivä =)

 3. Ei ole tosi! Kuulostaa kyllä ihan vain kettuilulta. Laittaa kyllä vielä enemmän jännittämään tuo meidän tarkastus.

  Toivottavasti saatte pian muuttoluvan!

 4. No voihan p…. 🙁 Tosiaan ihme touhua välillä tuo rakennusvalvonta, loppujen lopuksi ne ei tarkasta tärkeitä asioita ollenkaan ja sitten pätemisen vuoksi vähän lopuksi jotain katsellaan. Saako kysyä mistä teillä tuli sanomista? Meilläkään ei menty ihan suunnitelmien mukaan mutta aina kysyttiin suunnittelijalta onko OK, katotaan mitä muuttotarkastuksessa sanotaan.

Kommentointi on suljettu.