Puutarhakalustepohdintoja

Loppukesä ja kesäkalusteiden ale! Niinpä olemme vähän pohtineet, että vaikka meidän pihaterassin rakentaminen on budjetoitu vasta elokuulle, niin tässä loman lomassahan voisi tehdä edullisia puutarhakalusteostoksia.

Terassi tulee ihan taivasalle, joten niin kiva kuin puinen kaluste olisikin, se ei ehkä tule kyseeseen. Ainakin puisten kanssa pitäisi sitten varautua aika koviin vuosittaisiin huoltotoimenpiteisiin ja lyhyeen käyttöikään.

Tyylihän meillä on kaikkea muuta kuin runsas ja romanttinen, joten senkin puolesta monet puiset sarjat ovat poissa laskuista. En myöskään tykkää näistä ”polyrottinkisista” punotuista kalusteista.

Isku näyttää mainostavan Laituri-sarjaa isoilla ale-prosenteilla.

Ikea houkuttaa kyllä Iskun alesta huolimatta, sillä heillähän on ihan saman näköinen ja samoista materiaaleista valmistettu Falster-sarja. Hinta on murto-osa siitä, mitä tuo Iskun Laiturin normaalihinta on. Vaikka Iksussa ei ole edes alea, niin hinta on edelleen halvempi.

Kuva Ikean www-sivuilta

Kuva Ikean www-sivuilta

 

Laituri-sarja näyttää tältä:

 

lataus

Kuva Iskun www-sivuilta

 

 

 

 

 

 

 

Ero näyttää olevan pienissä yksityiskohdissa. Tämän päivän suunnitelma on mennä Iskuun koeistumaan tuota Laituri-sarjaa. Ja loppulomalle budjetoida Ikea-päivä, mennä livenä katsomaan ja kokeilemaan heidän tarjontaansa. Ikean kesäkalustetarjonta on kyllä vertaansa vailla ainakin näin netin kautta kuikuiltuna, mutta sehän on nähty ennenkin että kaikki ei todellisuudessa ihan vastaa siellä mielikuvaa.
Sekä Falster- että Laituri-sarjassa on myös aurinkopeti, joka jonkin verran houkuttaisin tuohon terassille hankkia… Siinä olisi kiva lukea kirjaa ja rentoutua… Lapsetkin voisivat tykätä. Kääk, pitääköhän niitä sitten ostaa viisi kappaletta. Nyt tuli heti tarvetta terassinlaajennukselle…

laituri aurinkotuoli

Laituri-sarjan aurinkotuoli

falster-aurinkotuoli__0237702_PE376962_S4

Ja Ikean vastaava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedättekös, tuleekohan Ikeaan ollenkaan tämmöistä kesäkalustealea, joka on normisettiä tavallisissa huonekalukaupoissa..?

 

Loppuun vielä linkki ihanaan kesäkalustekuvastoon, siellä on ikuinen kesä eikä koskaan koleaa, sadetta, syksyä eikä varmasti varsinkaan talvea:

http://www.roltrade.com/doc/VERSUS_CAT2012.pdf