Kuulumisia

Olemme ryhtyneet ryhtymään terassiasiassa. Terassitarvikkeet odottavat nyt siis inspiraatiota. Petri on myös herännyt kesäloman jälkeisestä koomasta ja ryhtynyt viimeistelemään niitä kuuluisia listoja yms. asioita.

Terassin suhteen mietimme vaihtoehtoja jonkin verran. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä oikeasta puusta. Sitten välillä alkoi kiehtoa ajatus komposiittilankuista, ovathan ne huoltovapaita ja oletettavasti ikuisia. Ei se hintaankaan kaatunut, vaikka komposiitti erilaisia puulaatuja kalliimpaakin on. Meitä vaan iljetti komposiittilankun ulkonäkö. Se on niin muovinen kuin olla saattaa. Mietitytti myös, että onko se mukava tassun alla..? Kuumeneeko kovasti auringossa ja onko sitten taas viileämmällä hurjan kylmän tuntuinen.

Terassin ainekset ovat nyt sitten lehtikuusta. Olisimme mieluusti ostaneet haapalankkua, mutta sitä ei tuntunut olevan saatavilla kuin laudepuuna. No, lankku kuin lankku, mistäs se lankku tietää minkä nimisessä osastossa on ollut lautapihalla..? Mutta se hinta siellä laudeosastolla on aivan toisenlainen. Haapahan olisi mitä mainioin terassimateriaali, se harmaantuu kauniisti, on erittäin kestävää, ei lahoa, ei tikkuunnu. Lehtikuusen saatavuus nyt vaan oli paljon parempi.

Olemme ainakin toistaiseksi ajatelleet, että emme käsittele terassia mitenkään, vaan annamme sen harmaantua semmoiseksi kuin luonnostaan harmaantuu. ”Tuoreena” lankut ovatkin kiusallisen erivärisiä, toiset ovat vaaleita ja toiset jotenkin punertavampia. Mutta jos ne paikoilleen saadaan tässä loppukesän ja syksyn mittaan, niin joskohan talvi jo tasoittaisi väriä.

Terassia odottavatkin jo hankkimamme puutarhakalusteet joista kirjoittelinkin aiemmin. Ikea vei voiton Isku-Ikea -matsissa, ja Kuopion reissulla mukaan tarttuivat haluamamme sarjan viimeiset kappaleet. Eli ei päivääkään liian aikaisin liikkeellä.