Ikkuna-asennusta

Ikkunat saapuivat varhain eilisaamuna tontille (vai joko voi sanoa että talolle?). Konevuokraamosta tilattu kurottaja kuskeineen siirsi ne mahdollisimman lähelle lopullisia asennuspaikkojaan, samalla käytettiin kurottajaa hyväksi ja siirrettiin pari puupinoa paikasta a paikkaan b. 

Tässä yläpuolella ikkunat on laitettu autokatokseen odottamaan asennusta. 

Olohuoneen kaksi isointa ikkunaa  sekä takkahuoneen melkein yhtä isot toiset kaksi aiheuttivat tosiaan harmaita hiuksia, sillä meidän omalla porukalla ne eivät meinanneet lähteä siirtymään ulkoa sisälle. Harkittiin jonkinlaisen asennusrobotin käyttöäkin, mutta päädyimme sitten lainaamaan naapurin rakentajaa ja hänen timpuriaan avuksi. Naapuriapu kunniaan! Naapurimme tekee työkseen ikkuna-asennuksia, joten häntä oli ilo lainata.  Ja niinhän siinä kävi, että päivän päätteeksi kaikki isot ikkunat oli nostettu paikalleen. 

Näinä päivinä tapahtunut teki kyllä todellisen säväyksen syksyn nahistuttamaan rakentajaan. Ikkuna-aukoissa viikkokausia olleet muovit revittiin pois ja tilalle laitettiin upeat ikkunat. Nyt oikein hyrisemme tyytyväisyyttä. Aurinkokin näyttäytyi ja valaisi tulevan kodin upeasti uusista hienoista ikkunoista. 

Urakka suurien kiinteiden ikkunoiden kanssa oli siis melkoinen, mutta nyt se on tehty pääosin. Sitä ei suunnitteluvaiheessa tule ajatelleeksikaan, että suuret kiinteät ikkunat painavat satoja kiloja kappale, eikä niitä voi purkaa pienemmiksi osiksi. Vaan ei voi kiistää, upeat ovat. Ihan alimmaisessa kuvassa näkyy myös pulpettikaton väliin tulevat kattoikkunat. 


 

2 vastausta artikkeliin ”Ikkuna-asennusta

  1. Klas1-ikkunoihin olemme olleet tosi tyytyväisiä. Ne ovat kouriintuntuvan laadukkaat. Yksityiskohdat ovat kohdallaan. Dreh-kipp -ominaisuus on minusta tosi hyvä, siinä ei tarvita erikseen mitään tuuletusikkunoita, tulee vähemmän ikkunankarmeja ja enemmän varsinaista ikkunapintaa. Lisäksi se kuinka iso osa ikkuna-aukosta on karmia ja kuinka iso osa sitä ikkunaa/valoa/maisemaa, siihen olemme olleet tosi tyytyväisiä. Iso osa ikkunoistamme on kiinteitä, ja sitten makuuhuoneissa ja semmoisissa paikoissa mihin tarvitaan tuuletusmahdollisuutta ja pelastautumisteitä tms. on avattavat ikkunat. Kiinteät ovat tosi paljon edullisempia kuin avattavat ikkunat. Kiinteissä on myös enemmän lasipintaa.

    Olivathan ne kyllä hinnaltaankin kalliimmat kuin monen muun tarjouksen. Ikkunoita suositteli meille talomme piirtänyt arkkitehti Eeva-Maria Timlin, joka tekee tuon tehtaan kanssa yhteistyötä ja käyttää suosituksena lähtökohtaisesti heidän ikkunoitaan. Hänen omassakin talossaan on Klas1:n ikkunat. Mutta hintaeroa oli aika reippaasti, joskin olen iloinen että emme lähteneet tässä säästämään.

    Liukukippiovesta ehkä pieni soraääni. Siinä on aika korkea lista lattiassa, eli siis sen ovilistan ”yli” pitää aina hypähtää kun menee ulos. Lisäksi ovi on tosi raskas, joskin se liukuu kyllä hyvin kun sen saa liikkeelle, mutta avaamiseen tarvitsee voimaa. Ja kahva-mekanismi on aika raskas kääntää. Nyt jos alkaisin rakentaa uudestaan, niin en ottaisi liukukippiovea heiltä jos se on tänäkin päivänä mekanismiltaan samanlainen kuin mitä se oli silloin kun ostimme sen. Ottaisin ehkä kuitenkin vain lasioven ja ikkunan. Arvostaisin nyt liukuovea enemmän sitä, että kulku on täysin esteetön eikä tarvitse ylittää mitään kynnyksiä. Mutta onhan liukuovi tosi upean näköinen ja sopii kivitalo-arkkitehtuuriin upeasti.

    Ymmärtääkseni ainakin Schucolla on sellainen liukuovi, jossa kisko jolla ovi kulkee, on täysin lattian tasossa.

    Suosittelen myös lämpimästi uskaltamaan käyttää lasiin pinnoitteita. Toinen jos-nyt-rakentaisin-uudestaan -juttu: Ottaisin kaikkien lasien ulkopintaan itsepuhdistuvan pinnoitteen. Se on ihan ässä juttu. Nyt meillä on vain semmoisissa mihin ei yltäisi pesemään ilman tikkaita/tellinkejä. Pinnoite toimii paremmin kuin uskalsimme kuvitella. Ei ole höpöhöpöä niiden myyntipuheet. Pesu hoituu jos ei sateen avulla niin puutarhaletkulla ruiskimalla. Helppoa!

Kommentointi on suljettu.