Home sweet home

Taaperreltuamme jokusen päivän näissä rakennusvalvonnan kiemuroissa, minulla on nyt ilo kertoa: Meille on myönnetty muuttolupa! 


Ensi yönä siis saamme nukkua uudessa kodissa!

Maanantainen lvi-tarkastus oli oma tapauksensa. Täällä Jyväskylässä kiertää sellainen huhu, että rakennusvalvonnan lvi-insinööreistä yksi on veemäinen tyyppi. No, veemäisyys on suhteellista, mutta lieneekö sitten sattunut meille juuri tämä. Hänen kommenttejaan mm: 

”Saako tuota kantta edes auki?” (Enervent Pelican ilmanvaihtokoneen nähdessään)

”Mitä ihmeellisiä nuokin oikein ovat?” (Saunassa ja pesuhuoneessa on poisto- ja tuloilma-aukkojen päällä puiseen paneeliin sopivat puiset venttiilit)

”Miksi nuo ilmastointiputket ovat tuossa eristämättöminä?” (No ohoh, unotui… eikun siksi kun niiden päällä on spu-elementeistä tehty katto, eikä se kaikkein tavallisin kattotuoliratkaisu. Sinne kattoelementin sisään ei laiteta ilmastointiputkia, vaan se on täynnä uretaania.)

”Mikä se tuollainen liesituuletin oikein on? Emme me ole tuollaisia ennenkään hyväksyneet.” (Elica Om, josta poisto katolle. Ei ole ihan konventionaalisimman muotoinen, joten insinöörismies aivan hämmentyi.)

Ynnä muuta vastaavaa… 

Itsekin julkisen puolen työntekijänä joudun työssäni koko ajan miettimään asiakaslähtöisyyttä, mutta rakennusvalvonnassa ovat tainneet sellaiset kurssit jäädä käymättä.  

Myöskin muuttoluvan antanut viranomainen oli keskittynyt vain valittamaan kaikesta. Petri jo hieman on tuskastunut näihin ihmisiin, joiden kai pitäisi olla rakentajan apuna, mutta joista on saanut hyvää sanaa kaivaa koko ajan. Ihan ensimmäisellä kerralla kun suunnitelmamme hyväksyttäviksi esittelimme rakennusvalvonnalle, saimme tosi hyvää palautetta. Silloinen työntekijä oikein  iloitsi, että joku rakentaa omalle paikalleen suunnitellun talon, jossa on käytetty hieman tavallisimmista poikkeavia ratkaisuja. Että ei aina niitä samanlaisia talotehtaan tyyppitaloja. Pyysivät arkkitehtimme yhteystiedotkin jaettaviksi eteenpäin muille rakentajille. Tuo into on rakennusvalvonnasta sittemmin työntekijöiden vaihtumisen myötä karissut, ja tilalle tullut jatkuva nurina ihan kaikesta. 

Ihan varmasti nurinaan on ollut osittain aihettakin, mutta loppua kohti se on kyllä yltynyt melkoisiin sfääreihin. Aina kun rakennusvalvonta tontille kaartaa, niin saa vetää henkeä ja varautua valitukseen mitä epäolennaisimmista asioista kuten vaikka noista saunan puisista ilmanpoistoluukuista. Tämä on oikeastaan jo hauskaa. Kaipa rakentaja, joka ei rakenna ihan tavallisimmista tavallisinta taloa, on rasite rakennusvalvonnan virkamiehille. 

Tunne nyt? Väsynyt. Onnellinen. 

Vuokra-asunnon siivous isona urakkana loppujen tavaroiden roudaamisen ohella lähi-iltojen iloksi. Olen itse sillä lailla nyt henkisesti ja fyysisesti väsyksissä tähän kaikkeen, että täytyypä todeta: Onneksi tänään ei ole ollut kovin tiukka työpäivä. Energiataso ei ole korkeimmillaan. Annan itselleni luvan olla tehokkaampi ensi viikolla. 

4 vastausta artikkeliin ”Home sweet home

  1. Onnea muuttoluvasta!

    Hienoa, että tekin pääsitte uuteen kotiin. On tämä ollut tosi rankkaa raksan loppusuorineen, uuden ja vanhan siivouksineen ja muuttoineen. Mutta on se oma koti sen arvoinen.

    • Hei, meidän blogin sähköpostiosoite on kotibetoniablogi@gmail.com. Siitä on kyllä maininta tuolla sivulla gadgeteissa, mutta ilmeisesti aika harva sitä on huomannut kun mailia on tullut tosi vähän. Pistän sulle Tanja postin.

Kommentointi on suljettu.