Pihatöitä tehty tänään

IMG_4193

Tänään on ollut kaivinkone tekemässä loput pihan muotoilut. Ihan vähän jäi huomiseksikin. Tämä kaivuri on kulkenut meidän katua pitkin ja muotoillut monien pihoja. Siinä säästää, kun ei tarvitse kaikkien tilata erikseen konetta ja maksaa sen siirtokustannuksia jonkun päivän, parin työn takia. Siirrot maksavat kuitenkin satasia, mitä isompi kone sitä kalliimpi siirto.

Meille on monet kerrat ollut hyötyä siitä, että täällä rakennetaan yhtä aikaa, ja olemme saaneet ”lainata” jonkun kaivuria, maansiirtoautoa tms. ihan vaan vähäksi aikaa. Joskus on ollut tarpeen siirtää vain yksi kivi, joskus olemme saaneet naapurin louhintatyömaalta monta kuormallista kiviä täytöiksi… Kerran meillä meinasi betonivalun muotti pullahtaa, tilanteen pelasti lähellä ollut kaivinkone joka täytti muotin takaa kiireesti kivillä ja soralla. Monesti olemme miettineet, että tässä yhtä aikaa rakentamisessa samalle alueelle on kyllä puolensa. Aina on ollut joku, jolta on saanut apua tiukassa tilanteessa. Nämä tämmöiset ”voisitko tulla siirtämään pari kiveä” -tyyppiset keikat ovat kaikki olleet ihan ilmaista naapuriapua.

Huomenna tulee vielä multaa ja sitä levitetään etupihalle sekä läjitetään toiselle sivulle, mistä sitten paikoitellen levitämme sitä itse viime syksynä laitetun multakerroksen päälle lisää. Nurmirullat on nyt tilattu! Saimme parhaan tarjouksen niin, että 400 neliötä nurmikkoa  plus rahti tulee maksamaan yhteensä karvan verran alle 1500 Euroa.

IMG_4192

 

IMG_4191

Puuta täynnä olevat kuormalavahäkkyrät on siirretty pois keskeltä pihaa!

 

 

IMG_4188

Talon toisen puolen pengerrys hoidettiin kivin, tähän päälle tulee istutuksia ja vierelle pensasaita, joten hylkäsimme suunnitelmat betonikivimuurin rakentamisesta – eihän se olisi kovin montaa vuotta edes näkynyt istutusten lomasta.

IMG_4186

Kiviasetelma, jonka voi ympäröidä istutuksin tai sitten olla ympäröimättä. Aika näyttää miten käy.