Kuvapäivitys: Yksityiskohtia

Kuvapäivityksen aika, kuten kerrottua niin blogi laahaa edelleen todellisuudesta perässä ja oikeasti olemme jo menneet näiden vaiheiden ohi, runko on pystyssä, alustäytöt tehty, alakerran lattia valettu, katto päällä… No, tässä yläpuolella on alakerrasta pesuhuone ja sauna kuvattuna pukuhuoneen ovelta. Saunaosaston ikkunat ovat länteen päin.

 

Tässä yksityiskohta betonielementistä, nämä ovat paikkoja valonkatkaisimille. Elementtien sisällä on putket sähköjohdoille.

Tässä alla on kuva alustäyttövaiheesta, jolloin vuokrasimme tällaisen pienen kuormaajan jolla ajoimme sepeliä taloon sisälle. Ei se kuormaaja ihan joka nurkkaan ylettynyt, joten lapioille ja kottikärryillekin oli käyttöä. Näitä sepeleitä lapioidessa se kerran mainittu selkäkramppikin allekirjoittaneelle paukahti…

Kuormaaja on parkissa askarteluhuoneen paikalla, tähän väliin tulee vielä pari huonetta ennen tuolla takana näkyvää kantavaa elementtiseinää jonka takana on yksi lastenhuone. Kuvaaja tässä seisoo aika lailla selkä kiinni takaseinässä, vasemmalla puolellaan tekninen tila ja oikealla puolella kodinhoitohuoneeseen kuuluva tila pyykin pesulle ja kuivatukselle.

Tästä näkyy hyvin seinän rakenne. Ulkokuori on valkobetonia 8 cm, spu-eriste 15 cm, kantava sisäkuori 12 cm. Eli rakenteen paksuus on yhteensä 35 cm. 
Sen sijaan valkobetonin ja sisäkuoren harmaan välinen väriero ei tässä oikein ole parhaalla tavalla näkyvissä, tuo valkobetoni on todellakin aivan lumivalkoista.
Tämä on alakerran isosta lastenhuoneesta takapihan suuntaan katsova  ikkuna-aukko.

Yksityiskohta elementistä: putket sähköjohdotukselle näkyvissä elementissä, tuo ura on se kohta johon asti alustäyttö tehdään eli se lattian taso.

Yllä alustäyttövaiheesta alakerran takkahuone, nuo ikkuna-aukot ovat lattiaan asti eli kyllähän siinä sepeliä saatiin lapioida ennenkuin siihen tasolle asti päästiin. Ihan etualalla on kantava teräspilari porrasaukossa. Porras yläkerrasta tulee siis tuon pilarin oikealle puolelle.

Ja portaista puheen ollen, alla olevassa kuvassa ne portaat ovat odottamassa asennusta. Sisäporraselementti on tehty samassa paikassa kuin talon muutkin elementit, eli siellä Laukaan Betonilla. Betoniportaaseen päädyimme jo suunnitteluvaiheessa, sen tilaamaan valmiiksi tehtynä ehkä vähän laiskuuttamme sitten tässä toteutusvaiheen kynnyksellä. Vähän edullisemmin olisi päässyt jos olisi valanut portaan paikalla.

 

2 vastausta artikkeliin ”Kuvapäivitys: Yksityiskohtia

  1. Meillekin tulee tuollaiset valmiiksi valetut portaat ja ihan samasta syystä. Mietin tässä juuri, että missä vaiheessa ne asennetaan, mutta ilmeisesti vielä ei ole kiire, kun meillä ei ole yläkertaakaan, saati kattoa. Täytötkin puuttuvat, niin eihän niitä voikaan asentaa. Luulisi, että olisi helpompaa tehdä täytöt ja portaat ennen yläkertaa ja kattoa, mutta kaipa ammattilaiset tietävät paremmin.

    • Tänään asennettiin loput elementit mitä vielä puuttui, pielielementtejä talon sivuilta ja autokatoselementit. Kuten myös toiset tilaamamme betoniportaat jotka tulevat siis ulos talon sivuitse kulkemaan.
      Tuota sisäportaan alapäätä varten valettiin alapohjaan oma antura, ja porras kiinnitettiin rakennesuunnitelman mukaisesti vieressä kulkevaan kantavaan seinään sekä onteloa rikottiin ja porras raudoitettiin ja valettiin sinne kiinni. Myös näille tänään asennetuille portaille samanlaiset tsydeemit paitsi että autokatoksessa ei ole lattiaa saati alustäyttöjäkään vielä. Näin ollen ulkoporras roikkuu tyhjyyden reunalla yläreunastaan, siitä ken kulkee päätyy putoamaan julmettuun kivikasaan.
      Toivottavasti sinne kivikasaan päätyy vaikkapa se henkilö, joka viime loppuviikolla oli käynyt anastamassa voimapihdit raksaltamme, mitä ilmeisimmin siinä tarkoituksessa että niillä olisi hyvä murtautua jonkun muun raksalla johonkin varastoon tms.

Kommentointi on suljettu.