Materiaalikollaasi

Kuluneella viikolla olemme saaneet kotoutettua raksalle vielä puuttuneen osan  laatoista, ja parkettitoimituskin tuli Karelia Upofloorilta suoraan. 

Isossa kuvassa on Saima Classic-parkettia, viereisissä kuvissa Saiman rinnalle on aseteltu meidän muita laattavalintojamme. Saima on minulle pitkäaikainen rakkaus, ja emme me nyt mitään muuta parkettia edes harkinneet. Saima on valmistettu vaneritekniikalla, eli se koostuu tuommoisista ohuista sauvoista.

Vaaleamman harmaa laatta on 60 x 60 kokoa, sitä tulee keittiön lisäksi alakerran takkahuoneeseen ja siihen välittömästi liittyvään ”käytävään” ja  kodinhoitohuoneeseen. Nimeltään tämä ihanuus on Rock, ja sen toimittaa abl. 

Tummanharmaa 10 x 10 laatta on nimeltään Taurus Granit, se on myöskin abl:n valikoimista. Tätä laattaa tulee sinne tänne, mm. pikkuwc:t, kodinhoitohuoneen pyykkitila, arkieteinen.  

Laitoin vielä kuvaan myös kylppärin seinän Tulikivi mosaiikkilaattaa, lisäksi kylpytilojen lattiaan tulee 10 x 10 Tulikivi classic -laattoja. Tai siis ei mitään tule, ne ovat lattiassa jo! Odottamassa pesua ja suojakäsittelyä saumauksen jäljiltä. 

Olen todella tyytyväinen näihin  valintoihin. Eri materiaalit juttelevat keskenään ja ovat samasta maailmasta. Materiaalit eivät ole pääosassa vaan ikäänkuin taustana ympäröivälle luonnolle, sen kanssa harmoniassa. Rauhoittavaa, luonnollista, juuri sitä, mitä haettiinkin. Näiden kaveriksi ihan valkoiset seinät. 

Lisäksihän meillä on valkoista seinälaattaa kiiltävänä. Vanhempien makkarin yhteydessä olevassa kylppärissä on sitten omat materiaalinsa – Pukkilan Bamboo-laattaa mustana ja valkoisena sekä Koodi-laattaa valkoisena lattiassa. Laitan niistä kuvaa toiste. 

Kerron myös toiste, kuinka näihin materiaalivalintoihin päädyttiin. Eli mikä oli meidän tapamme käyttää sisustussuunnittelijan apua, ja miten löysimme sen meille oikean. Moni sitä varmastikin miettii että käyttääkö vai eikö käyttää. Aihe ansaitsee ihan oman otsikkonsa. 

Nettisurffailuun: 
www.abl.fi , sieltä suosittelen erityisesti osiota suomalaisia koteja , hienoja inspiskuvia kauniisti toteutetuista kodeista. 

www.saimaparketti.fi -sivuilta löytyy vaikka miten hienoja tapoja käyttää Saimaa! Me päädyimme classiciin ilman mitään erikoisladontoja tai värejä, vaikka pikkuisen kutitteli kokeilla jotain erilaistakin. Suosikkini noista mahdollisuuksista olisi ollut laittaa sinne tänne Saima Raitaa ja/tai Wirkkalaa. Tykkään myös mahdollisuudesta nostaa parkettia seinällekin, seinäpaneelin tapaan.
2 vastausta artikkeliin ”Materiaalikollaasi

  1. Kivalta näyttää! Myös meille on kylpyhuoneisiin tulossa mustaa (mutta sellaista eläväpintaista, jossa on vähän ruskeaa ja harmaata mukana) laattaa lattiaan ja seinät valkoiset. Alakerran kylppäriin tehosteeksi vähän luonnonkiviseinää ammeen taakse, yläkertaan ei mitään noiden valkoisen ja mustan lisäksi.

    • Hyvältä kuulostaa Christa, sitä väriä ja vaihteluahan saa helpommin aikaan tekstiilejä yms. vaihtamalla kuin pintamateriaalien uusimisella 😉

Kommentointi on suljettu.