Ikeaa

Meidän parin viikon takainen Ikean reissu ei ollut sikäli menestys, että yksi sen varsinaisista agendoista jäi toteutumatta. Nimittäin ne wc-kalusteet…  Saimme kyllä muita tärkeitä asioita silloin mukaan. Mm. Udden-sarjan työ- ja tiskipöytiä joita meille tulee kolmeen eri paikkaan: Tiskipöydät arkieteiseen ja askarteluhuoneeseen, ja työpöydän alle laitetaan pyykkikoneet, tiskipöytä toimii niiden päällä olevana tasona. (Siihen päälle ostimme Puustellista kaapit, nyt kyllä vähän syletti että pitikö se nyt tehdä, Udden-sarjassa oli niin edullisia seinäkaappejakin… Ja se paikka nyt ei mikään keskeinen todellakaa ole.) 

Tällä viikolla teimme oman reissun ihan kahdestaan. Aikansa se otti, mutta saimme mukaan kalusteet kolmea wc:tä varten! Meillähän on niistä ne sisustussuunnittelijan tekemät kuvat, ja niiden mukaan sitten tyylittelimme. Budjetti saneli omat ehtonsa. 

Yläkerran pikkuwc tulee olemaan meillä se pääasiallinen vieraswc ja varmasti arjessakin usein se käytetyin. Sinne rakensimme keittiökalusteista ihan kuvan mukaisen kokonaisuuden. Sinne tulee ihan seinästä seinään oleva kokonaisuus jossa on yksi avautuvin ovin oleva kokonaisuus ja yksi liukuovellinen kaappi. Reunat peitetään oven näköisillä peitepaloilla jotta kalustesta tulee seinästä seinään ulottuva kokonaisuus. Ovi on korkeakiiltoinen valkoinen. Päälle tulee tummanharmaa kivikuvioinen laminaattitaso,  ja altaana Tälleviken-posliiniallas. Pesualtaiden suhteen olemme kauhean tylsiä konsevatiiveja, sillä emme tykkää näistä nyt niin muodikkaista tasapohjaisista altaista. Juu kyllä ne ovat tyylikkäitä, mutta on tullut huomattua että kaikenlainen moska laskeutuu parhaiten veden mukana viemäriin juurikin sellaista perinteisen kaarevaa muotoa pitkin… Tasapohjaisia altaita saa pahimmillaan ikkunankuivaimella tms. vetää puhtaaksi.

Vanhempien makuuhuoneen yhteydessä on kph/wc, jonne Godmorgon-sarjasta korkeakiiltoinen valkoinen 120cm leveä allaskaappi, sen päälle sopivan kokoinen yksialtainen posliiniallastaso. Godmorgon-sarjasta korkea kaappi samaa väriä, se asennetaan seinälle allaskaapin viereen. Seinälle iso peili. Tästä kylppäristä puuttuu vielä suihkunurkkaus, sellainen jossa on sisäkkäin käännettävät kaarevat ovet. Eli kun ei ole suihkukäytössä, niin menee hyvin pieneksi.

Alakerran pikkuwc:n suhteen ajattelimme että sinne laitetaan jotain hyvin halpaa ja simppeliä, se kun on sijainniltaan hieman syrjäinen ja lienee eniten parin tenavan ilta- ja aamupesukäytössä sekä saunomisen yhteydessä. Sinne emme nyt olleet valmiita laittamaan mitään kauhean kallista. Samalla tässä wc:ssä olimme valmiit tinkimään koko talon läpäisevästä valkoisten kalusteiden linjasta. Godmorgonin mitoitus oli liian syvä tähän pikkuvessaan, sinne tarvittiin kapeampia kalusteita. Siitä oli meillä myöskin sisustussuunnittelija Ullan piirtämät kuvat kalusteiden muodosta. Päädyimme toteuttamaan ne koivuisilla Björken-kalusteilla.