Raksakuulumisia

Tavakseni näyttää muodostuneen ennemminkin valmiimpien kokonaisuuksien esittely, mutta yritänpä tällä kertaa kertoa meidän raksan tiistaipäivästä. 

Laatoittaja-Asko oli viimeistä kertaa, viimeisteli takkahuoneen laatoituksen. Askon laatoitusjälkeen olemme paikoin tyytyväisiä ja paikoin ei. Laatoitusten laadun kyttääminen on pahimman luokan neurooseja aiheuttavaa toimintaa, sillä itsehän on hyvin helppo millimetrin mitta kädessä arvostella toisen työtä – että tuossa on vino kohta ja tuo on ylempänä kuin tuo. Itse olen tyytyväinen Askon sommittelusilmään, sen sijaan paikoin esiintyvään pykältämiseen ja epätasaisuuksiin joissain paikoissa en… Asko on kyllä hyvä tyyppi ja oli oikea raksan ilopilleri! 

Rolle-raksamies on mm. paneloinut vanhempien kylppärin katon, ja ahkeroinut betoniportaiden kittailun kanssa. Näistä jälkimmäinen lienee ollut hyvin turhauttavaa, sillä aina kun hän on saanut tasoitettua otsalaudan tai etenkin portaan reunan, niin eikös joku hyväkäs tallusta siitä päältä ja tasoite murtuu tai siihen tulee kauheita koloja =D 

Kostean tilan kattopaneelin sisällä on jotakin vihreää, sen näkee siitä minkä värinen purukasa sirkkelin viereen oli syntynyt.

Tuomo-timpuri on mm. jatkanut saunan ja pesuhuoneen sisustuksen ja panelointien asennusta. 

On suunniteltu saunan pukuhuoneen panelointeja, joista on tulossa ehkä hieman omituiset koska kenelläkään ei ole enää yhtään paukkuja jäljellä suunnittelurintamalla. Meillä on tervaleppäpaneelia ja vähän tervaleppä-sormipaneelia. Ratkaisu joka nyt näistä on tulossa on ehkä vähän outo. Ans kattoo nyt. Voi se olla tosi hienokin. Sovitaan että se on. Mutta kuten Ilpo vitsaili tästä minun ja Peten täydellisestä innottomuudesta suunnittelun saralla: Sehän on helppo korjata myöhemmin, tarvitaan vain sorkkarauta. Aivan sama. En jaksa funtsia. 

Ilpo on ollut raksalla ja laitellut kaikenlaisia salaperäisiä sähkö- ja lvi-juttujaan. Itsekin olin siellä  toimien mm. rautakauppa-ratsuna, kaakelien puhdistajana,  maalarina. 

Parvekelasituksen asennus alkaakin vasta ensi viikolla, mutta tällä viikolla ehkä saadaan sisäportaan kaide. Suhtaudun tähän ehkään varauksella. 

Ikkunan ja seinän välisten rakojen häivyttämisen keinoksi valitsimme aikanaan listoituksen, ja listojen lakkaus ikkunoiden sävyiseksi on tässä ollut agendassa. Lopputulos sävytetyllä kalustelakalla oli niin hirveä ja aivan eri näköinen kuin ikkuna, että päädyin aikamme pähkäiltyämme soittamaan Klas1-ikkunafirmaan ja kyselemään että miten ihmeessä ja millä ihmeessä tätä dilemmaa tulisi lähestyä. Lopputulema, he lähettävät meidän ikkunoiden teosta ylijäänyttä kuultoväriä ja väritöntä lakkaa. Kyllä siinä silti saa tarkkana olla, kun ikkunatehtaassahan puuosat upotetaan ensin kuultoväriin jossain valtavassa sammiossa, ja sitten ne lakataan jossain linjastolla koneella. Kotinkonstein ei sitten millään saa ihan samanlaista tulosta. Tässä asiassa olen ehdoton, en halua pilata kalliita, upeita ikkunoita joillain kököillä listoilla jotka ovat vähän sinne päin. Mistä saisi pitkän ja kapean ammeen..?

Expertille päin olin yhteydessä ja löytyihän sieltä vielä huomautettavaa, mikroaaltouuni oli vasemmalle aukeava (tarkistivat pakkauksesta) vaikka piti olla oikealle. Ja kuukausia tilauksen mukana seilannut ja sieltä useita kertoja poistamaan pyytämämme höyryuunin hyväkäs, sehän roikkui edelleen tilauksen jatkona! Ja ei vain paperilla, vaan se tosiaan on lähetetty Ruotsista ensin Helsinkiin ja sieltä Jyväskylään. Koneemme ovat nyt Jyväskylän Expertillä odottamassa, pyysin ne toimitettavaksi ensi viikon perjantaina. Tämä meidän konetilaus ei ole mennyt kuin strömsössä, ja expertin puhelinpalvelun mimmitkin jo tietävät meidät: Ai SE tilaus. Jotenkin on käynyt niin, että meidän koneet lähtivät toimitukseen ihan liian aikaisin ja ihan vajavaisin tiedoin.

Ensi viikko on tosi jännä kun tulee keittiötä ja kodinkoneita, kaiteita ja parvekelaseja…
Vastaava mestarimme oli ehdotellut Petelle muuttotarkastuksen ajankohtaa kuun vaihteelle, mikä kyllä äkkiseltään tuntuu olevan aika pian…