Oma maapläntti

Niinpä sitten tontit tulivat hakuun. Haimme ja saimme juuri sen tontin, jonka halusimmekin. Sitähän piti vähän jännittää! Punnitsimme tarkkaan myös muita tontteja, ja laitoimmekin hakemukseen yhteensä viisi tonttia alueelta mieleisyys-järjestyksessä.

Kun on kuullut ja lukenut, minkälainen tilanne ruuhka-Suomessa on vapaiden tonttien kanssa, niin hämmästyksemme olikin melkoinen kun täällä omassa kotikaupungissamme saimme haluamamme tontin ihan ongelmitta! Ei monen sadan jonottajan mittaisia listoja, ei kuusinumeroisia tontin hintoja (viisinumeroisia toki kyllä). Tontit jaettiin kai ensisijaisesti sen mukaan mitä ihmiset olivat toivoneet, ja joidenkin tonttien kanssa sitten käytettiin eräitä kriteeejä kuten perhekoko, onko aiemmin saanut kaupungilta tonttia, minkälaisessa asunnossa sillä hetkellä asuu jne. Loppuviimein alueen ensimmäisen varauskierroksen (noin puolet koko alueen omakotitonteista) jälkeen tilanne oli sellainen, että muutama tontti jäi kokonaan varaamatta, mutta toisaalta ymmärtääkseni jokunen hakija oli jäänyt ilman tonttia jos olivat esimerkiksi hakeneet vain yhtä ja se oli ensisijaisesti annettu jollekulle toiselle. 

Metsää ei ole vielä kaadettu.

Latu menee ihan vierestä.

Kun tontteja haettiin, puut oli jo hakattu alueelta. 

Ennen tien ja kunnallistekniikan tekoa.

Kotikatu rakentuu. Edessä työmaatie, vieressä tuleva tie.

Avarat talvinäkymät koko alueen laelta.

Talviaurinkoa.

 

 

2 vastausta artikkeliin ”Oma maapläntti

  1. Tervetuloa! Tonttihan on meillä ollut jo vuoden verran olemassa, huomasin nyt itsekin että tekstistä jäi uupumaan maininta tästä… Pikku hiljaa päästään vauhtiin, ja blogitekstitkin enemmän nykyhetkeen =)

Kommentointi on suljettu.